Grubi: Opozita po instalon “politikën e frikës”, ne jemi të destinuar drejt progresit të vendit

Nën organizimin e Klubit për Debat Politik, në hapësirat e Universitetit të Europës Juglindore po zhvillohet auditorium me zëvendëskryeministrin e parë, Artan Grubi me tëmë “Maqedonia e Veriut – sot dhe nesër”.

I pyetur për “fërkimet” e kohëvë të fundit që po i bën opozita ndaj zhvillimeve politike, Grubi tha se po zhvillohet politikë e frikës dhe e regresit.

“Nëse ndalemi dhe i shohim zhvillimet ndër vite në shtetin tonë, shohin se njëra palë ka qenë gjithmonë kundër, që nga lufta e vitit 2001, Marrëveshjes së Ohrit, marrëveshjeve të tjera si dhe çdo arritje tjetër. Pra, fatkeqësisht kështu janë rrëthanat tek ne, sepse zhvillohet politikë me ndjenjën e frikës nga shqiptarët, bullgarët, grekët etj… Neve na duhet progress dhe jo regres, sepse asnjë e keqe nuk i vjen këtij vendi nga marrëveshjet e paqes, marrëveshjet e zhvillimit, apo marrëveshje infrastrukturore. Politikanët marrin vendime të rëndësishme dhe guximshme që do t’i gëzojnë dhe brezat e ardhshëm, deklaroi Grubi.