Osmani: Idenë për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë e kam dëgjuar për herë të parë nga përfaqësues i lartë i VMRO-DPMNE

Kjo është dekada e anëtarësimit të Ballkanit Perëndimor, pra të disa vendeve, përfshirë Maqedoninë e Veriut në Bashkimin Europian. Kjo do të thotë plus, minus fleksibilitet në varësi të dinamikës së brendshme, rajonale dhe gjeopolitike, tha ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani.

Duke komentuar deklaratën e djeshme të liderit të BDI-së Ali Ahmeti se Maqedonia e Veriut do të bëhet anëtare e BE-së për tre deri në katër vjet, Osmani në Top Tema në televizionin Telma tha se vendet kandidate do t’i kenë të gjitha privilegjet e anëtarësimit në BE para anëtarësimit dhe qasja e re dhe rruga e përshpejtuar, sipas tij, i jep një bazë solide asaj që thotë Ahmeti.

– Mendoj se zoti Ahmeti ka një kuptim të shkëlqyeshëm të kontekstit gjeopolitik dhe dinamikës rajonale, prandaj duhet të merren seriozisht parashikimet e tij, tha Osmani.

Për amendamentet e propozuara kushtetuese, Osmani theksoi se ky amendament i propozuar kushtetues tregoi se pozitat tona mbrohen në mënyrën më të mirë në raport me raportet e komunitetit pakicë bullgar në vend në raport me komunitetet tjera.

– Formalisht përcakton se kush është kush. Çfarë është se ne kemi shumicë dhe kemi pjesë të popujve të tjerë që jetojnë këtu në kushte të ngjashme, duke përfshirë edhe komunitetin bullgar, theksoi Osmani.