Forcimi i Lidhjeve dhe Sigurisë: Glauk Konjufca takohet me delegacionin e Bundestagut gjerman

Në një zhvillim të rëndësishëm për marrëdhëniet ndërkombëtare, Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, ka pritur një delegacion të lartë nga Komisioni i Mbrojtjes i Bundestagut gjerman, të udhëhequr nga kryetarja e komisionit, Dr. Marie-Agnes Strack-Zimmermann. Ky takim shënon një hap të madh në thellimin e bashkëpunimit parlamentar dhe të mbrojtjes mes dy vendeve.

Gjatë takimit, Konjufca theksoi rëndësinë e partneritetit të ngushtë me Gjermaninë, duke vlerësuar kontributin e palëkundur gjerman në mbështetjen e pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës. Ai gjithashtu falënderoi delegacionin për angazhimin e tyre në forcimin e lidhjeve të sigurisë dhe mbrojtjes, duke përmendur se këto përpjekje janë jetike për stabilitetin e rajonit të Ballkanit Perëndimor.

Anëtarët e Komisionit gjerman të Mbrojtjes u shprehën të vendosur në vazhdimin e mbështetjes së tyre për Kosovën, duke përfshirë ruajtjen e integritetit territorial dhe sigurisë së vendit. Ata gjithashtu theksuan se prania e trupave gjermane në kuadër të KFOR-it në Kosovë është një dëshmi e solidaritetit dhe përkushtimit të Gjermanisë për paqen dhe stabilitetin në rajon.

Konjufca i informoi mysafirët për përpjekjet e Kuvendit të Kosovës në adresimin e çështjeve të mbrojtjes dhe sigurisë, si dhe për sfidat e tanishme që përballet vendi, veçanërisht në kontekstin e tensioneve të vazhdueshme me Serbinë. Ai theksoi se mbështetja ndërkombëtare, veçanërisht nga partnerët strategjik si Gjermania, është thelbësore për të siguruar një të ardhme të qëndrueshme dhe prosperuese për Kosovën.

Delegacioni gjerman përfundoi vizitën duke shprehur mirënjohjen për mikpritjen e ngrohtë dhe duke konfirmuar angazhimin e tyre për të vazhduar dhe zgjeruar bashkëpunimin në interes të përbashkët të të dyja vendeve. (politiko.mk)