Todorov: Nëse nuk i bëjmë shpejt ndryshimet kushtetuese edhe nëse i dorëzojmë më vonë, nuk do të mjaftojnë

Në një intervistë për podcastin “Politikanët” të “Shtyp i Lir”, Nikolla Todorov, ish-ministër i Shëndetësisë dhe Arsimit në Qeverinë e VMRO-së, shprehu shqetësimet e tij në lidhje me situatën politike aktuale në Maqedoni.

Ai theksoi se zgjidhja e çështjeve politike duhet të ndodhë me shpejtësi, pasi vonesa mund të çojë në nevojën për lëshime të mëtejshme që mund të mos jenë të pranueshme.

“Shumë varet nga shifrat, unë kam negociuar koalicione me BDI-në në 2011, 2014, 2016. Është një gjë të kesh 50 deputetë, është tjetër të kesh 61 deputetë. Shumë ndryshe dhe kur të jesh 61 do të luftojnë për të hyrë në qeveri, apo jo? Nëse je 50 vjeç dhe ka mundësi të shkosh me këtë apo atë, kjo është një kalkulim tjetër”, tha Todorov.

Në lidhje me politikën ndërkombëtare, Todorov u shpreh se është i nevojshëm një nivel i lartë i përgjegjësisë për të shmangur konflikte të panevojshme. Ai gjithashtu shqetësohet për ndikimin e vendeve të tjera, si Greqia, në politikën e Maqedonisë.

Në përfundim, Todorov tha se është e rëndësishme të kuptohet se çdo fjalë dhe veprim ka pasoja, dhe se duhet të veprohet me kujdes për të shmangur probleme më të mëdha në të ardhmen. Këto komente vijnë në një kohë kur tensionet politike janë të larta në Maqedoni.