Osmani e nis fjalimin në italisht në 30 vjetorin e marrëdhënieve diplomatike me Italinë

I pari i diplomacisë së vendit, Bujar Osmani sot ka mbajtur fjalim në promovimin e Monografisë të publikuar për shënimin e 30 viteve marrëdhënie diplomatike me Italinë. Ministri në italisht ka shprehur kënaqësinë që MPJ është nikoqire e ngjarjes së promovimit të Monografisë për raportet Itali Maqedoni e Veriut për tre dekada.

“Maqedonia e Veriut dhe Italia Jubileun tre dekadësh të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike e shohin si një pikënisje të re për thellimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit diplomatik, si në planin bilateral ashtu edhe në organizatat shumëpalëshe si aleatë në NATO dhe në të ardhmen në familjen evropiane”, ka deklaruar kryediplomati Osmani.