Musliu: Arrestimi i gazetarit Furkan Saliu më kujton një periudhë të qeverisjes kur në Maqedoni gazetarët ishin cak i institucioneve të dhunës…

I ftuar në emsionin Klan Debat analisti politik Albert Musliutë u shpreh se arrestimi i gazetarit Furkan Sliu, e ka rrikthyer vendin në një preiudhë ku të gjithë gazetarët dhe bizneset ishin cak i institucioneve të dhunës, prandaj sipas tij duhet të formohet një bashkëqeverisje për t’u paraprirë situatave të tilla të mos ndodhin.

“Dua të ndalem te çështja e Furkanit, ku dje ka ndodh sulm, ai pastaj dhe u arrestua, por po e shof se edhe sot nuk ndalen duke e fajësuar dhe sulmuar për ta nxjerrë fajtor për punën që e ka bërë, duke u deklaruar ai se nuk ka provokuar por thjeshtë ka bërë punën e tij të gazetarisë.
Ma kujton një periudhë të qeverisjes në Maqedoni ku gazetarët, bizneset ishin cak i institucioneve të dhunës.
Është çështje që subjeketet duhet të deklarohen, jo vetëm të përmendet gara presidencilae por edhe parlamentare, e cila nënkupton mundësi bashkqeverisjeje. Halili tha se BDI-ja i ka sutrukturat e vjetra, po në VMRO janë të gjitha ato struktura të cilat i apllaudojshin dhe i pritshin venat për Gruevksin.”, tha Musliu./tvklan.mk