Fronti Europian/ Thaçi: Fitorja e Osmanit më 24 prill do të bëjë të gjëmoj qielli deri në Strumicë

Lideri i PDSH-së Menduh Thaçi, sonte në tubimin qendror në sheshin Maqedonia në Shkup, nën përkrahjen e mijëra pjesmarrësve të Frontit Europian, ka shperuh qëndrimin e tij të fortë për të forcuar lidhjet kulturore dhe politike në rajon gjatë kësaj fushate zgjedhore. Thaçi ka theksuar rëndësinë e njohjes dhe respektimit të diversitetit kulturor në Shkup dhe më gjerë, duke përfshirë Prilepin dhe Strumicën, ku komunitetet flasin gjuhën turke.

“Ne jemi një popull i shtypur për mijëra vjet dhe nuk kemi asnjë plan për të shtypur të tjerët,” tha Thaçi, duke u bërë jehonë e ndjenjave të shumë qytetarëve që dëshirojnë të jetojnë në harmoni dhe të ndajnë kulturën e tyre të pasur. Ai gjithashtu shprehu mbështetjen e tij për kandidaturën e Bujar Osmanit, duke parashikuar një fitore të madhe më 24 prill.

“Kjo fushatë zgjedhore është për të luftuar me opozitarët. Ata si duket janë të vetëdijshëm se ky është Shkupi, por prej sot duhet të jenë të vetëdijshëm se me Ali Ahmetin dhe Frontin është Prilepi, dhe kështu me rradhë deri në Strumicë tek vllezërit tanë që flasin gjuhën turke. Unë besoj se bashkësija jonë e aletëve të gjithë këtë organizim ju duhet tu dërgoni porosinë se ne jemi pjesë e kulturës së tyre jemi popull i shtypur me mijëra vjet, dhe nuk kemi plane për të shtyp të tjerët. Unë indentifikohem me kandidaturën e Bujar Osmanit, i cili është ai që në mbrëmjen e 24 prillit do të korri fitore, dua të gjëmojë qielli mbi ta deri në Strumicë”, tha Thaçi./Indeks.mk