Kolashinac: Fronti Europian garanton ardhmëri europiane dhe një shtet të barabartë për të gjithë!

Fronti Europian më të gjithë liderët e partivë në koalicion po zhvillon tubimin qëndron në sheshin Maqedonia në Shkup.

Kryetari i Lidhjes Demokratike Boshnjake dhe Këshilli Kombëtar Boshnjak (BNS) në Maqedoninë e Veriut, Munir Kolashinac në fjalimin e tij tha se vota për kandidatin Bujar Osmani garanton ardhmëri europiane dhe një shtet të barabartë për të gjitha etnitë në Maqedoninë e Veriut.

“Selam alejkum në emër të bashkimit demokratik boshnjak dhe kombit boshnjak nga Maqedonia e Veriut. Më vjen mirë që jemi mbledhur këtu në sheshin Maqedonia sonte për të shënuar fillimin e fushatës për zgjedhjet parlamentare dhe për të mbështetur kandidatin tonë për President të Republikës, z. Bujar Osmani. Shumë njerëz më pyesin pse u bashkuam me Frontin Europian? Dhe përgjigja ime për këtë pyetje është si më poshtë: Fronti Europian është një koalicion politik shumëkombësh që mbron: anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE, reformën e sistemit gjyqësor, barazinë e të gjithë qytetarëve në të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me përdorimin zyrtar të gjuhës amtare, arsimin në gjuhën amtare, përfaqësimi etnik në të gjitha institucionet shtetërore etj. Po kështu, të gjithë e dinë se sa herë që boshnjakët kanë qenë në koalicion me kombet vëllazërore me të cilët jetojnë në të njëjtin mjedis, pra me shqiptarët, turqit, torbesh, goranët dhe romët, ne i kemi arritur të drejtat tona dhe kemi vendosur qëllime më lehtë dhe shpejt dhe se jeta ishte më e mirë. Sigurisht, ky fjalim nuk duhet kuptuar si i drejtuar kundër bashkëqytetarëve tanë anëtarë të kombeve të tjera. Përkundrazi, Fronti Europian nuk është një projekt shqiptar, turk, boshnjak, rom dhe nuk e di se çfarë projekti, por është një projekt shtetëror i cili nëse realizohet do të forcojë kapacitetet demokratike të Maqedonisë së Veriut dhe do të thjesht të sjellë evropianizimin e Maqedonisë së Veriut, që është e mirë për çdo qytetar të këtij vendi. Shpresoj se Fronti Europian do të ketë rezultate të shkëlqyera në zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare dhe se do të ketë forcën për të zbatuar programin e tij në tërësi. Ftoj boshnjakët nga Maqedonia e Veriut që të votojnë për Frontin Evropian së bashku me shqiptarët, turqit, torbeshët, goranët, romët dhe anëtarët e kombeve të tjera nga Maqedonia e Veriut, pra të votojnë numrin 4 në zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare, sepse duke votuar për Fronti Europian ne votojmë për barazi qytetare dhe kombëtare, votojmë për veten tonë, për familjen tonë, për fëmijët tanë dhe për Maqedoninë e Veriut evropiane”, tha Kolashinac. /TvKlan.mk