Mehmetaj: Qoku është fashist që i quan shqiptarët ahmak e të paditur!

Analisti politik Lirim Mehmetaj në emisionin Debat Plus ka komentuar deklaratën e Qokut, që ka thënë se VMRO-ja është e keqe vetëm nëse qeveris me BDI-në, por jo me shqiptarët.

Ai theksoi se kjo logjik është një farë shoku edhe për votuesit e tyre, të cilët dalin dhe thonë se do të hyjnë në qeveri me VMRO-në, pa nxjerrur kushte. Sipas tij koalicioni VLEN, edhe me katër deputet, do të hyjë në qeveri. Ata gradualisht i kanë zbutur deklaratat, duke treguar se janë të gatshëm të bashkëpunojnë me VMRO-në.

Mehmetaj gjithashtu tha se Qoku i konsideron shqiptarët ahmak prandaj dhe po përpiqet t’i manipulojë me një fashizëm të hapur.

“Qoku thotë se VMRO-ja është e keqe nëse vetëm qeveris me BDI-në e jo me këta, ky është fashist se e bën VMRO-në të keqe vetëm nëse ajo qeveris me ata shqiptar që ai nuk i do. Kjo është një farë shoku edhe për votuesit e tyre që dalin dhe thonë se do të hyjnë në qeveri me VMRO-në, dhe as që nxjerrin kushte.
VLEN-i edhe me katër deputetë do të hyjë në qeveri, dhe i kan zbutur gradualisht deklaratat prandaj ata do të hyjnë me VMRO-në në qeveri.
Kjo logjik, tregon ata thanë për BDI-në votojnë klientelistat pra veq një shqiptar që përfiton e zgjedh BDI-në, dhe e dyta kur thojnë këta se do të hyjnë në qeveri thonë se shqiptarin ahmak e kapim si klientelë, këta mendojnë se shqiptari është ahmak dhe i paditur, ky është fashizën i pastër.
Këta kanë thënë se BDI-ja i ka lënë shqiptarët pa punë, e tash thonë se ajo u ka gjetur punë dhe për at shkak ka fituar”, tha Mhemetaj./tvklan.mk/