OKB: Më shumë se 50 fëmijë ukrainas janë vrarë në mars

Numri i civilëve të vrarë ose të plagosur në Ukrainë në mars ishte 604, sipas OKB-së.

Shifra është 20% më e lartë se ajo e shkurtit. Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar, duke theksuar shifrat në përditësimin e saj, tha se 57 fëmijë u vranë në mars, dyfishi i muajit të kaluar.

Vdekjet e civilëve në përgjithësi i atribuohen sulmeve me raketa dhe municione ajrore në të gjithë Ukrainën dhe bombardimeve të shtuara në vijat e frontit.

Raporti i OKB-së thekson një rritje të sulmeve të koordinuara në infrastrukturën kritike të Ukrainës me 20 vende të shkatërruara ose të dëmtuara.

Në total, janë raportuar 31,366 të vrarë ose të plagosur në Ukrainë që nga 24 shkurt 2022, tha Ministria e Mbrojtjes (duke përfshirë zonat që Rusia po kontrollon).

Prej tyre, 10,810 u vranë dhe 20,556 u plagosën.