Fjalimi i Presidentes/ Von der Leyen: Të respektohet Marrëveshja e Prespës

Kryetarja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, ka theksuar rëndësinë e vazhdimit të reformave dhe respektimit të marrëveshjeve ndërkombëtare nga Maqedonia e Veriut si hapa kyçë për integrimin e plotë të vendit në Bashkimin Europian. Komentet e saj vinë në një kohë kur presidentja e sapozgjedhur e Maqedonisë së Veriut, Gordana Siljanovska Davkova, ka marrë detyrën pa përmendur emrin kushtetues në betimin e saj, duke shkaktuar reagime në skenën politike.

Von der Leyen ka vënë në dukje se për të siguruar një rrugë të suksesshme drejt anëtarësimit në BE, Maqedonia e Veriut duhet të demonstrojë angazhim të plotë ndaj reformave të brendshme dhe të respektojë marrëveshjet e saj, duke përfshirë Marrëveshjen historike të Prespës. Ky qëndrim vjen si një kujtesë për vendin që të qëndrojë i përkushtuar ndaj objektivave të përbashkëta europiane dhe të mbajë kursin e tij reformues për të ardhmen.

“Që Maqedonia e Veriut të vazhdojë rrugën e saj të suksesshme për anëtarësimin në BE, është thelbësore që vendi të vazhdojë në rrugën e reformave dhe respektimin e plotë të marrëveshjeve të saj detyruese, përfshirë Marrëveshjen e Prespës.”, shkroi Ursula von der Leyen.

https://twitter.com/vonderleyen?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1789644015853298000%7Ctwgr%5E711d69f6a3376f4d1f8823d59c5b7f20f64a0e8b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftvklan.mk%2Ffjalimi-i-presidentes-von-der-leyen-te-respektohet-marreveshja-e-prespes%2F