Ali Ahmeti një nga figurat politike me besimin më të lartë të qytetarëve në Maqedoninë e Veriut

Një sondazh i kohëve të fundit i kryer në emër të Qendrës së Institutit Ndërkombëtar Republikan për Vështrime në Hulumtimet e Anketave
nga IPSOS, ka zbuluar tendenca interesante në besimin e qytetarëve të Maqedonisë së Veriut ndaj politikanëve të tyre.

Sipas të dhënave të mbledhura, një përqindje e caktuar e qytetarëve shprehin besim të lartë në disa figura politike, ndërsa të tjerët mbeten me një nivel më të ulët besimi. Ky sondazh, i cili u krye përmes intervistave ballë për ballë, reflekton një panoramë të gjerë të opinionit publik dhe sugjeron se faktorë si rajoni, urbaniteti, mosha, gjinia, përkatësia etnike dhe arritjet arsimore luajnë një rol në formimin e këtij besimi.

Në këtë sondazh të fundit rreth besimit të qytetarëve në politikanët e tyre, Ali Ahmeti, lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, ka dalë si një nga figurat politike që gëzon një nivel të lartë besimi ndër qytetarët e Maqedonisë së Veriut. Ahmeti vlerësohet për kontributin e tij të vazhdueshëm dhe përkushtimin ndaj çështjeve që prekin direkt komunitetin që ai përfaqëson.

Sondazhi, i cili përfshiu një gamë të gjerë politikanësh dhe personazhesh publike, tregon një panoramë interesante të peisazhit politik në vend./Indeks.mk/