Përbërësit
700 gr pjepër
200 gr sheqer
400 ml ajkë e ëmbël
1 limon
200 ml ujë
Hapat
Limonin e qerojme,shtrydhim lengun e limonit ne ujin dhe sheqerin(200gr sheqer+200 ml
uje),kurse levoren e grijme ne feta te holla dhe ziejme ne shurupin me ujin.sheqerin dhe
lengun e limonit.
Pastaj largojme levoret e limonit nga shurupi,dhe veme te ftohen ne frigorifer.
Pjeprin e pastrojme nga levorja,dhe pjesa me fara e mbrendshme dhe bluajm ne blender ne
form pureje.
Ne kete pure te pjeprit shtojme shurupin e ftohur dhe ajken e tundur ne shkume te forte.
Perzijme mire masen dhe qesim ne ene plastmasi ne te cilen e veme ne ngrirje duke pasur
kujdes te perziejme cdo 1 ne menyre qe most e formohen kristale te akullta port e ftohet
njetrajtesisht.
Para servimit akulloren e dekorojme me levoret e limonit te ziera dhe tashme te ftohura.