Audio xhirim me foto nga Jelena Zhugliq: Shqiptarët po pushtojnë Butelin, do ketë federalizim dhe kampe për emigrant

Biseda me titull Zhugiq kundër shqiptarëve dhe me foto nga aktorja dhe ketarja e komitetit qendror të grave të VMRO-së, Jelena Zhugiq është publikuar në youtube. Audio xhirimi I dërguar tek A1on dhe mediat tjera është publikuar në kanalin e youtubes sot. Në atë dëgjohet yëri ku Zhugiq flet për ygjedhjet lokale se si shqiptarët do të pushtojnë Butelin dhe do të ndryshohet karta etnike e Maqedonisë, si federalizim dhe kampe të emigrantëve. Për shkak tëë saj, sipas audio materialit, duhet të fitohet në zgjedhje lokale sepse në të kundërtën nuk do të fitojnë as 10 deputet në ygjedhjet e ardhëshmë parlamentare.

“Për të mos djegur stafin tuaj, ka vend për të gjithë, koha do të vijë. Zoti e ndihmoftë të vijë koha, si lokale ashtu edhe ekzekutive po nëse e marrim, nuk do të kemi kush ta vendosë, sepse ka shumë funksione. Ka shumë drejtorë, pozicionet menaxheriale. Kjo është lista, e cila çfarë presidenti juaj, të cilit do dhe unë marr frymë në qafë kur e marrim qeveria lokale, dhe shpresoj se do të ndodhë marrim, për të pyetur secilin se çfarë është këto 3 vjet e gjysmë të pranishme, çfarë i duhet asaj. Kjo nuk do të thotë shumë për mua në Probishtip do të jetë kryetar komune. Dihet që Shkupi është metropoli i Maqedonisë dhe Shkupit përcakton deputetin politik, shoqëror. Njerëzit do të jenë plotësisht demotivues, gjithsesi demotivohen. Kështu që, më lejoni të kthej elektoratin tonë, ato 450 mijë madhështore, nuk më duhen as të pavendosur, as komunistë, dhe ata vetë do të afrohen”, dëgjohet në audio materiali.

“Pra Buteli është në prag të asaj që i ndodh çfarë ndodhi Çairit. Dhe kur ishim brenda vizitoni, kur ishim në Butel, u gëzuan anëtarët dhe kryetari i Butelit, se është premtuar se do të ketë disa strategjia kombëtare për Butelin. Njerezit, shqiptarët po lëvizin masivisht nga Çairi në Butel, ata ndryshojnë kartat e identitetit, investitorët ndërtojnë ekskluzivisht shqiptarë, një maqedonas nuk duhet të blejë një apartament atje. Pra, ata na shesin. Ata janë në prag të ndryshimit të hartës etnike të Butelit. Megjithëse jemi në nivel të qytetit nuk bën të njëjtat strategji, dhe ka një zgjidhje, ka një zgjidhje, jo se nuk ka, “ne e humbëm atë pjesë të Shkupit.” dëgjohet në regjistrim.

“Ju jeni dëshmitarë të asaj që po ndodh me Treskën aktualisht, qendra sportive dhe rekreative e cila është ndërtuar nga një kontribut prej 0.2 përqind nga të gjithë qytetarët e Shkupit. Një investim prej 200 këtu gjatë fundjavës. Dhe ne do ta humbasim atë demokracia aq e thjeshtë sa ajo do ta humbasim Maqedoninë, maqedonishten gjuhë, gjithçka që fliste Nikolla Gruevski u kthye në vite, gjithçka përmbush ka akoma federalizim dhe kampe refugjatësh. Kjo do të ndodhë nëse i humbasim zgjedhjet lokale. Do ndryshoni hartën tonë etnike të Maqedonisë”, mund të dëgjohet në regjistrim.

“A1on” u përpoq, por nuk e mori përgjigje nga Jelena Zugic, për t’iu përgjigjur nëse zëri i saj është i kapur në këtë regjistrim dhe nëse është autentik.