Benjamina Karić nga SDP, është kryetarja e re e Sarajevës

Këshilltarët e Këshillit të Qytetit të Qytetit të Sarajevës votuan për Benjamina Karić (SDP) si kryetare e re e Sarajevës. Kariç është anëtare e Partisë Social Demokratike (SDP) e BeH dhe ajo u emërua pasi Bogiç Bogiçeviç u tërhoq nga gara.

Ajo është kandidate e mbështetur nga 15 këshilltarë nga SDP, Partia jonë dhe Populli dhe Drejtësia. Ajo u zgjodh unanimisht me 26 vota pro. Benjamina Karić (Londrc) lindi në 1991 në Sarajevë. Ajo është anëtare e SDP që nga mosha 18 vjeç dhe që nga viti 2019 është nënkryetare e kësaj partie.

Ajo u diplomua në dy fakultete në të njëjtën kohë, Fakulteti i Drejtësisë dhe Departamenti i Historisë i Fakultetit Filozofik. Tërheqja e kandidaturës së Bogić Bogićević për këtë pozitë ishte një tronditje e madhe dhe zhgënjim edhe më i madh për të gjithë ne, shkroi SDP në prezantimin e Karić si një kandidat për kryetar komune.

“Si shumë qytetarë të Sarajevës, ne e prisnim me padurim atë, sepse pamë një ndryshim pozitiv dhe një shpresë të re. Qytetarët e Sarajevës treguan mbështetjen e tyre vetëmohuese atë që mendojnë për këtë gjigant boshnjak. Pas sjelljes joparimore të disa këshilltarëve kur votuan në Sarajevë Këshilli i Qytetit, mund të kishim menduar që Bogićević do të tërhiqte kandidaturën e tij. Karakteri dhe vendosmëria e saj e pathyeshme janë pikërisht ato që e përshkruajnë më së miri dhe atë që ne do t’i jemi gjithmonë mirënjohës.

Ne kemi zgjedhur një person që do të drejtojë qytetin me energjinë dhe njohuritë e tij ai tregon se çfarë lloj Sarajevo dhe Bosnje dhe Herzegovinë dëshiron të shohë SDP BeH, “tha SDP.

Benjamina Karić do të zëvendësojë Abdulah Skak (SDA) dhe do të bëhet personi i 39-të në krye të Sarajevës dhe gruaja e dytë.