Boris Johnson paralajmëron se rreziku i Covid mbetet ndërsa zbulon planin dimëror të Anglisë

Një plan për të trajtuar Covid gjatë vjeshtës dhe dimrit në Angli përfshin goditje përforcuese për miliona njerëz- por mban masa rezervë si pasaportat e detyrueshme të vaksinave për mjedise të caktuara, raporton BBC.

Duke paralajmëruar Covid “mbetet një rrezik”, Kryeministri Boris Johnson përshkroi një “Plan A” – promovimin e vaksinave dhe testimit.

Ai tha se “Plani B” – me masa duke përfshirë maskat e fytyrës – do të synonte të parandalonte mbingarkimin e NHS.

Kryeministri theksoi sesi “ndryshimet më të vogla” tani kanë një efekt të madh, falë goditjeve.

“Kufizimet më të dëmshme ekonomike dhe sociale do të konsideroheshin vetëm si mjeti i fundit,” .

WWW.GAZETA.MK