Говорот на омраза да се потисне со повеќе говор дека е неприфатлив

Законски измени во постојната регулатива во насока на попрецизно дефинирање на говорот на омраза, развивање конзистентен систем на превенција и репресија на делата на говорот

МИА: Потребата ги спои, пријателството сами го создадоа

Ведра, насмеана, позитивна, 45-годишната Фатмире Даути од струшко Теферич, лице со инвалидитет, е една од седумте корисници на персонален асистент, дел од пилот-проектот на Министерството

Герила акции – креативно за проблемите

Граѓанските организации постојано бараат нови начини да ги промовираат своите активности. Во изминативе години, организациите кои користеа т.н. „герила“ акции забележаа успех во привлекувањето на