Opinione

Vızıta e presıdentıt të Turqısë në Shqıpërı: Bashkë në një hıstorı , bashkë në një të ardhme

Shkruan: Abdullah EREN Të flasësh për marëdhëniet ndërmjet Turqisë dhe Shqipërisë, duhet patjetër të flasësh për miqësinë shekullore tonën. Ne kemi një histori të përbashkët

Opinione

Fuqia dhe pozita

Fuqia dhe Pozita! Një nga arsyet më të rëndësishme që i dërgon njerëzit drejt krenarisë dhe mendjemadhësisë është të qenurit i fortë dhe i fuqishëm.

Opinione

“Bota serbe” e Vulinit, është fantazia që e lidh njeriun me ëndërra

Ministri i Ministrisë së Mbrojtjes së Serbisë, në një tubim thotë, se krijimi i «botës serbe», është çelësi i mbijetesës për popullin serb. Pa dyshim

Opinione

Pse Bashkimi Evropian bëri abort në Ballkanin Perëndimor?

Dhe vitin që lam pas Bashkimi Evropian liderve të Ballkanit, Brukseli tregoi se kishte mos unitet politik të loboj për zgjidhjet konkrete të problemeve në

Opinione

“Serbia tjetër” po promovohet – Serbia e vjetër po rehabilitohet!

Prapë më duhet të shkruaj për “Serbinë Tjetër” që me këmbëngulje vazhdon të financohet nga “Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur” – KFOS, që

Opinione

2021: Më shumë vdekje se lindje, një “fitorje historike e Rama- qeverisë…!

“…dje Shqipëria që lind, puthi minusin. Jo nga natyrshmëria, nga kriminaliteti shtetëror. Tani ka një Shqipëri që më shumë vdes se sa lind. Pas shkatërrimit,

Opinione

Vetëm në politikë, brenda një konteksti social, njerëzit mund të bëhen të lumtur

“Përveç gjithë kësaj, nuk duhet lënë nga sytë një gjë që humbet në praktikën e formave të degjeneruara të qeverisjes, mesi i djathtë.Aristoteli (384-322 p.e.s.)

Opinione

Heroi Tahir Zemaj

Koloneli Tahir Zemaj i përket burrave të mëdhenj të Kosovës dhe është njëra ndër figurat më trimërore të luftës çlirimtare, së cilës i shërbeu siç

Opinione

Mosha nuk e përcakton limitin kohor për angazhim dhe kontribut individual

Është i pashpjegueshëm fakti, se si vetëm udhëheqësit politik dhe shtetëror shqiptar në periudhën e pasluftës, sikur në asnjë shtet tjetër në Evropë, mosha e

Opinione

Viti 2022, sfidat e Bashës dhe të Partisë Demokratike

Në fillim po i pyes ata të cilët  duan ashtu si dua edhe unë që një minut e më parë që të largohet Edi Rama