Honda prezanton një markë të re Civic

Brezi i 11-të i modelit të njohur japonez ka mbërritur. Tani për tani, është një Civan Sedan, me një pamje të njohur dhe risi të shumta. Në 48 vitet e fundit, ajo ka qenë një nga veturat më të shitura në Amerikë, kështu që nuk është për t’u habitur që modeli erdhi në botë nga toka amerikane. Dhe gjithashtu do të prodhohet atje sepse bimët në Britaninë e Madhe po mbyllen, dhe nuk është mirë as në Turqi.

Ndryshe nga disa risi të tjera, këtu përmbajtja është shumë më e rëndësishme dhe fillon nga kabina.

Siç pritej, Honda gjithashtu iu nënshtrua trendeve dhe zgjodhi një kabinë dixhitale me një ekran 10.2 “dhe një ekran infotainment 7 inç (9” me një kosto shtesë). Mos u shqetësoni, kondicionimi i ajrit ka mbajtur çelësat klasike, si dhe aktivizimin e sistemit audio. Pajisjet janë më të pasura, kështu që klientët mund të presin një sistem audio Bose me 12 altoparlantë, materiale me cilësi më të mirë dhe një tingull premium duhet të sigurohet nga struktura rrjetë që zbukuron armaturën e përparme, transmeton Telegrafi.

Dhe duke rritur dimensionet, veçanërisht distancën midis boshteve (+3,5 cm), hapësira në kabinë tani është edhe më e mirë. Lajmi i mirë është se Civic është edhe më i fortë përkundër rritjes së tij dimensionale. Duke përdorur alumin dhe çelikun me rezistencë të lartë, ngurtësia rrotulluese u përmirësua me 8 për qind dhe forca e përkuljes me 13 për qind.

Kur bëhet fjalë për sigurinë, vlen të përmendet dizajni i ri i jastëkëve të ajrit të cilët, me formën dhe mënyrën e tyre të instalimit, përpiqen të zvogëlojnë mundësinë e dëmtimeve të kokës në një lloj të caktuar aksidenti trafiku.

Ajo që ka rëndësi, megjithatë, është se Honda është kthyer në rrënjët e saj. Ashtu si në vitet 1970, thjeshtësia është përsëri e rëndësishme dhe ai “para-dizajn” i paraardhësit të tij zhduket. Njësia maksimale/më e gjatë e maksimumit të veturës sjell një strukturë më elegante dhe më të lehtë, linja jashtëzakonisht të thjeshtuara, por gjithsesi një hap larg premiumit. Edhe xhami i përparmë është zhvendosur mbrapa për të theksuar më tej formën me tre vëllime – një recetë që të gjithë po i ikin sot. Lajmi i mirë është rrota e shtuar shtesë, dhe përshtypja e gjerësisë do të rritet nga dritat e pasme LED të shtrira.

Oferta e motorit nuk ndryshon. Amerika një 2.0 me 160 kuaj/fuqi 187 Nm, dhe një 1.5 turbo me 182 kuaj/fuqi dhe 240 Nm. Çmimi fillestar në Amerikë pritet të jetë pak më shumë se 22 mijë dollarë, i njëjtë me gjeneratën aktuale.