Hungaria vendos kufizime shtesë në lëvizje

Kryeministri hungarez, Viktor Orban ka thënë se nga dita e shtunë do të vendosen kufizime shtesë në lëvizje për banorët e këtij shteti.

Orban ka thënë për radion shtetërore se deri më 11 prill do të lejohet vetëm shkuarja në punë, blerja e ushqimit dhe ilaçeve apo dërgimi i fëmijëve në qendra për kujdes.

Dyqanet ushqimore dhe barnatoret do të rezervohen nga ora 9:00 e mëngjesit dhe në orën 12:00 për personat mbi moshën 65-vjeçare.

Hungaria deri më tani ka raportuar për 300 raste me koronavirus, derisa 10 persona kanë vdekur si pasojë e sëmundjes Covid-19 që shkakton ky virus.