Kandidati për kryetar në Dolneni nga VMRO-DPMNE ishte i dënuar me burg

Në 1994 ai ishte kandidat për kryetar në komunën e Dollnenit, Lado Gligoroski u dënua me 4 vjet e 6 muaj burg sipas nenit 43.

Në atë kohë Gligoroski punonte në departamentin e policisë në fshatin Bogomila, dhe ai u dënua me burg për përdorimin e forcës së tepruar ndaj një personi të privuar nga liria, pas së cilës personi iu nënshtrua plagëve të tij.

Gligoroski e kaloi një pjesë të dënimit në burg dhe pjesën tjetër e kaloi në një institucion psikiatrik për shkak të një çrregullimi mendor.

Me shpalljen e kandidatëve të tij për Gligoroski, VMRO-DPMNE shkroi:

“Lado Gligoroski është kandidat i VMRO-DPMNE-së në komunën e Dollnenit.

Ai është një njeri i ndershëm dhe familjar, baba i tre fëmijëve. Ai është i përfshirë në mënyrë aktive në bujqësi “.

Mbetet e paqartë sipas cilës kritere VMRO-DPMNE e vlerëson fjalën e sinqertë gjatë prezantimit të saj…