Kina zbulon formën e rrallë të gripit të shpendëve, pacienti i parë, një 41 vjeçar

Një qytetar kinez është konfirmuar si rasti i parë njerëzor i infeksionit me një grip të rrallë të gripit të shpendëve.

Një formë e rrallë e gripit të shpendeve ka vënë në alarm Komisionin Kombëtar Shëndetësor të Kinës.

Virusi u zbulua pas analizave të thelluara që u bënë nga autoritetet tek një burrë 41 vjecar.

Rasti ishte zbuluar në fund të muajit prill. Shenja që detyroi autoritetet të bënin kërkime dhe analiza të thelluara ishte temperature.

Megjithatë atabënë të ditur se virusi H10N3 nuk përhapet lehtë nga njerëzit tek njerëzit.

Kujtojme që Kina ishte vater e shpërndarjes se Covid-19 që ka lënë deri më tani pasoja të rënda në të gjithë botën.