Kodi burimor i Xboxi-it origjinal shpërndahet online

Xbox-i origjinal u bë mjet i ri në të cilin modifikuesit dhe hakuesit instaluan lojëra pirate, për shkak të hard-diskut të kësaj pajisjeje e cila e bëri këtë gjë të lehtë. Kjo e përfshinë edhe kutinë për zhvillim të programit, emulatorët, dokumentimin dhe vetë bërthamën. Shpërndarje të tilla shpesh kanë mundësuar krijimin e emulatorëve ilegalë, sipas revistës The Verge.

Një version i vjetër i kodit burimor për Windows NT 3.5 gjithashtu është shpërndarë online. Këto të dhëna përbëjnë gjithçka që kemi nevojë për të kuptuar brendësitë e sistemit. Ky sistem u lëshua në vitin 1994 dhe shpejtë u zëvendësua me Windows NT 3.1.

Sigurisht që më nuk ka shumë njerëz apo biznese që e përdorin këtë version, andaj kjo shpërndarje mund të mos jetë një rrezik për sigurinë.