Në Sarajevë fillon xhirimet e filmit të ri, Danis Tanoviç

Danis Tanović, brenda projektit Sarajevo Qyteti i Filmit për Ekranet Globale, filloi xhirimin e filmit të tij të ri sot në Sarajevë, të quajtur “Dhjetë në gjysmë”.

Filmi zhvillohet në një Sarajevë të goditur nga pandemitë dhe ndjek dy krijues të qebapave të Sarajevës, miq dhe antipode që përplasen për cilësinë e qebapave në dyqanet e tyre, në të vërtetë vënë në dyshim vendimet e jetës dhe duke pranuar ndryshimet e pashmangshme.

Gjithçka në Sarajevë mund të tallet dhe të bëhet objekt shakaje, përveç një gjëje, thotë Tanoviq, dhe kjo është përgjigjja e pyetjes: Ku janë qebapët më të mirë në Sarajevë.

“Në këtë film, Tanoviç përsëri bashkëpunon me Branko Đurić Đuro dhe Izudin Bajrović, pas filmave” Askush nuk ka tokë “dhe” Vdekja në Sarajevë “, dhe së bashku me Đurić dhe Bajrović, aktorë të rinj nga Akademia e Arteve Skenike në Sarajevë Kerim Čutun dhe Helena gjithashtu luajnë rolet kryesore. Në kast përfshihen gjithashtu Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić ”, deklarojnë ata.

Regjisori i filmit është Danis Tanović, skenaristët Danis Tanović dhe Nikola Kuprešanin, drejtori i fotografisë Damir Šagolj, inxhinier i zërit Predrag Doder, drejtori i kastit Timka Grin, stilistja Ina Arnautalić, skenografia Sanda Popovac dhe grimierja Lamija Hadžihasanović Homorac .

“Filmi i Danis Tanoviç është prodhuar nga Qendra e Artit Obala, Festivali i Filmit në Sarajevë dhe Radio Televizioni Shtetëror Turk (TRT) brenda projektit të përbashkët Qyteti i Filmit për Ekranet Globale Sarajevë (SCF GS). Filmi është prodhuar nga Mirsad Purivatra, Amra Baksic Camo dhe Jovan Marjanoviç, producent ekzekutiv Adis Đapo. Drejtori krijues i projektit të Qytetit të Filmit në Sarajevë është Izeta Građević “, shtojnë ata.

Projekti i Qytetit të Filmit në Ekranet Globale të Sarajevës (SCF GS) përqendrohet në regjisorët nga Evropa Juglindore, filmat e të cilëve janë shfaqur më parë dhe janë vlerësuar në Festivalin e Filmit në Sarajevë. Filmi i Tanoviq është i treti brenda këtij projekti, pas filmave “Mirëdita për punë” (2018) me regji të Martin Turk dhe filmit “Përqendrohu, gjyshe” nga Pierre Žalica (2020).