Njihuni me presidenten e Singaporit, fal 5 vakte namaz, e çdo ditë dëgjon hallet e qytetarëve

Halima Jacob është presidente e Singaporit. 300 miliardë dollarë në vit është produkti kombëtar për 6 milionë njerëz të Singaporit. Halima është grua e martuar me një burrë të Jemenit që jetonte vetëm në një dhomë para fillimit të diplomimit në universitet.

Është me origjinë arabe dhe pasi pranoi detyrën krijoi qeverinë e re dhe tha: Emri im është Halima Yaqoub, Rob i robërve të Zotit, i frikesohem Zotit dhe i frikesohem Atij. Kush dëshiron të punojë me mua për njerëzit e Singaporit, unë do të jemë motra e tij nga Zoti. Shqetësimi im është rritja e standardit të jetesës për Singaporeanët dhe asgjë tjetër nuk ka rëndësi për mua.

Arritjet e saj:
•Të ardhurat e Singaporit rriten me 2 trilion dollarë.
•Të ardhurat e qytetarëve singaporeanë u rritën në 85 mijë dollarë.
•Pasaporta e Singaporit është bërë pasaporta më e shtrenjtë në botë.
•Papunësia është bërë 1 për qind.
•Ka bërë gati dhjetë mijë projekte gjigante.
•Norma e korrupsionit të Singaporit është zero.
•I uli të gjitha taksat e produkteve në Singaporean.
•Rriti të ardhurat kombëtare me 5 trilion e më shumë.

Sa për dijeni, sabahun e fal çdo ditë me një numër të punonjësve të saj në një xhami publike për femra në kryeqytet. Pas namazit ajo dëgjon problemet e qytetarëve të saj. Kjo pra është drejtuesja e shtetit, zonja Halima.