Rreth 1 milion euro përfiton Mickoski nga hidrocentralet, Kamcev mbi 33 milion, akuzojnë nga LSDM

Konferencë për shtyp, Mitko Andreevski, Kryetar i Komisionit të Energjisë së LSDM-së

Të dashur qytetarë,

Dje ne prezantuam publikisht kontratat për shërbime këshilluese gjatë tenderëve të klanit Mickovski nga Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike për nevojat e ndërmarrjes shtetërore ELEM. Mickovski nga Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike vazhdon të aplikojë nepotizmin në vetë parti me bartësen e listës në njësinë e parë zgjedhore, Gordana Siljanovska.

Pyetja kryesore që shtruam dje, por nuk u përgjigj, do të shtrojmë sot: pse lideri i opozitës po fsheh pasurinë e tij? Përgjigja është e qartë, Mickoski po fsheh diçka!

Ai është personalisht bashkëpronar i 3 hidrocentraleve të vegjël, i cili, si shembull i marrëveshjes mes Gruevski dhe OKTA, ka një kontratë 20-vjeçare të garantuar me çmime të energjisë elektrike që ne, qytetarët, paguajmë.

Qytetar i vetëm, çdo familje paguan për këto hidrocentrale. Shuma që ne qytetarët i kemi paguar atij janë si më poshtë: Ose kumulative totale për periudhën nga:

2016: 986.513 denarë
2017: 15,269,030 denarë
2018: 19,398,444 denarë
2019: 21,145,834 denarë ose gjithsej 56,802,821 denarë.

Kjo është arsyeja pse ata rritën çmimin e energjisë elektrike për më shumë se 100%,
Kjo është arsyeja pse ata hoqën tarifën e lirë,
Kjo është arsyeja pse ata nuk donin të liberalizonin tregun e energjisë elektrike.

Sot bëhet më e qartë pse e njëjta kontratë 15-vjeçare iu dha Pelagonija Energy nga Orce Kamchev, dhe shumat e mbledhura nga qytetarët janë:

2015 149,869,371 denarë
2016 370,061,640 denarë
2017 564,829,354 denarë
Në 2018, 605.322.865 denarë
Në vitin 2019, 351,509,045 denarë
Ose në total: mbi 2 miliardë denarë (2.041,591,275) ose më shumë se 33 milion euro.

Dikush në Komisionin Rregullator të Energjisë i ndihmoi ata të plotësojnë figurën. Ne nuk e dinim atë në të kaluarën, por ne e dimë sot. Ai është bashkë me kryetaren e Komisionit të Energjisë së VMRO Elena Markova, e cila si anëtare e komisionit rregullator nga 2011 deri në 2017 si anëtar ka votuar për dhënien e licencave për kompanitë dhe individët e listuar, Mickoski për të marrë dhe ajo votoi për:

– heqja e tarifës së lirë,
– Rritje 100% e energjisë elektrike,
– mos miratimi i ligjit të ri të energjisë,
– qytetarët u shkëputën nga ngrohja në territorin e qytetit të Shkupit të cilët, megjithëse nuk i përdorin për të paguar faturat për ngrohjen qendrore.

Të dashur qytetarë, sot është dita e fundit e fushatës. Imagjinoni se çfarë mund të bëjë VMRO-DPMNE nëse u jepet përsëri mundësia! Imagjinoni se çfarë do të bëjë Mickovski për veten e tij përmes llogarive tuaja nga posti i Kryeministrit! Kjo është arsyeja pse të Mërkurën, 15 Korrik, duhet të votojmë për LSDM-në dhe koalicionin “Ne Mundemi”.