Telefonat Huawei P40 lansohen mes krizës Covid-19

Huawei ka lansuar një sërë smartphone të ri të flamurit edhe pse jemi në mes të pandemisë koronavirus.

Firma zbuloi telefonat P40 një ditë pasi themeluesi i firmës njoftoi se 90% e 150,000 punonjësve me bazë në Kinë ishin kthyer në punë.

Por ekspertët thonë se kërkesa për aparate ka të ngjarë të jetë e dobët jashtë tregut të saj të shtëpisë, të paktën në afat të shkurtër.

Ata thonë se shumë konsumatorë dhe biznese janë të përqendruar në blerjen e laptopëve, PC dhe tableta.

“Huawei tashmë ishte goxha i mbyllur jashtë tregjeve jashtë Kinës, dhe kishte bërë faktorizime në një mjedis mjaft të vështirë tregtie për një vit ose dy vitet e ardhshme”, shpjegoi Ben Wood.