Uragani Dorian “fillon aktivitetin” edhe në Kanada, “viktima e parë” është një vinç – momenti kur ai rrëzohet në tokë

Qiejt u pastruan dhe ujërat e përmbytjes u tërhoqën të shtunën nga Karolina e Veriut, duke lënë pas një shkatërrim të bërë nga uragani Dorian – ndërsa stuhia e fuqishme u shmang drejt New England dhe Nova Scotia.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, qindra mijëra banorë në Atlantik Canada ishin pa fuqi pasi Dorian, i cili rifitoi forcën në Kategorinë 2, u bë gati për të “aterruar” pranë Halifax më vonë të shtunën në mbrëmje. Qendra Kanadeze e Uraganit thotë se stuhia do të lëshojë një breshëri më të rëndë shiu të rrëmbyeshëm dhe erëra të zhurmshme. Qendra Kanadeze e Uraganit thotë se stuhia do të lëshojë një breshëri më të rëndë shiu të rrëmbyeshëm dhe erëra të zhurmshme.

Ndryshe, pritet që me të afruarit në Kanada ai do të kthehet përsëri në Kategorinë 1. Uragani i fundit i Kategorisë 2 që kishte goditur Kanadanë ishte Uragani Juan në vitin 2003. Gjithsesi erërat që tejkalojnë shpejtësinë 55 mph tashmë janë raportuar në pjesë të jug-perëndimit të Nova Skotia dhe jugut të New Brunswick, dhe jo vetëm, ku janë publikuar edhe pasojat e para – një vinç që rrëzohet në tokë. Parashikuesit thonë se stuhia ka të ngjarë të shkatërrojë pemët dhe të sjellë mundësinë e përmbytjeve, si dhe ndërprerjeve të mundshme të energjisë.

Uraganët në Kanada janë disi të rrallë pjesërisht sepse pasi stuhitë arrijnë ujërat më të ftohtë kanadezë, ata humbasin burimin e tyre kryesor të energjisë.